Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949

...
Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949
Коментари Харесай

Нетаняху заяви, че обмисля да изпрати военна помощ на Украйна


Израелският министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и съобщи през днешния ден, че страната му обмисля да изпрати военна помощ на Украйна, като в това време желае да играе ролята на медиатор сред Киев и Москва, съобщи Франс прес.

" Да, разсъждаваме по този въпрос ", сподели Нетаняху в изявление за американската телевизия Си Ен Ен, в отговор на въпрос дали Израел обмисля да изпрати помощ на Украйна, като да вземем за пример системата си за противовъздушна защита " Железен купол ".

Досега Нетаняху се въздържаше от това да изрази недвусмислена поддръжка за Украйна, защото Русия управлява въздушното пространство на Сирия, която граничи с Израел, и постоянно си затваря очите за интервенциите на еврейската страна против Иран, написа Българска телеграфна агенция.

Израелският водач удостовери, че Съединените щати са изпратили на Украйна артилерийски муниции, които допреди това са се намирали в Израел, и даде да се разбере, че еврейската страна ще предприеме нужните ограничения, с цел да попречи на производството в Иран на оръжия за Русия. 

Украински и западни представители упрекват Иран, че доставя дронове на Русия, които тя употребява в Украйна. Техеран твърди, че това не е истина.

Нетаняху сподели още, че е бил помолен да играе ролята на формален медиатор сред Москва и Киев, откакто съветските сили са нахлули в Украйна през февруари предходната година, само че не е подхванал дейности в тази тенденция, тъй като по това време е бил в съпротива.    

Израелският министър председател съобщи, че е подготвен да бъде медиатор, в случай че страните в спора и Съединените щати го помолят за това.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР